Tuomioja: Puolueen sisäiset asiat ilman mikrofoneja

Ulkoministeri Erkki Tuomioja sanoo, että SDP:n pitäisi käydä omat keskustelunsa puolueen sisällä.

Huomenta Suomessa vieraillut Tuomioja otti kantaa Antti Rinteen ja Jutta Urpilaisen väleihin sekä puolueen tilanteeseen.

– Puolueen omaa keskustelua pitäisi käydä puolueen omassa piirissä. Mikrofonien edessä ei olisi tarvetta käydä keskusteluja, Tuomioja sanoo.

Kohu sai eilen uuden käänteen, kun Yle julkaisi videon, jossa Antti Rinne juttelee Slovakian valtiovarainministerin Peter Kažimirin kanssa ennen euroryhmän kokousta perjantaina Riiassa. Rinne sanoo kollegalleen, että Jutta on aloittanut kampanjan

Tuomioja sanoo, ettei tiedä, pyrkiikö Urpilainen takaisin puolueen johtoon. Tuomiojan mukaan SDP ei ole jakautunut puolue. Kaikki päätökset tehdään yhdessä.

Ulkoministerin mukaan ulospäin demareiden kinastelu näyttää siltä, miltä media haluaa sen näyttävän.

Kysymykseen, onko SDP:n paikka hallituksessa, Tuomiojalla on selkeä vastaus.

– Periaatteessa puolueen paikka on hallituksessa. Suomen ulkoisen turvallisuuden ja hyvinvointivaltion haasteiden olevan sellaisia, että kieltäytyminen mukanaolosta olisi vastuutonta.

Tuomiojan mukaan vakavasti käytävät neuvottelut näyttävät, onko puolueen hallitukseen menolle edellytyksiä.

– Jos näitä yritetään ratkoa väärällä tavalla niin voi syntyä sellaista vahinkoa, jota hyvin teoreettinen vasemmistoenemmistöinenkään eduskunta ei neljän vuoden päästä korjaa, Tuomioja sanoi.  

 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja