Mainos

Tuomioja perää yhä jäsenäänestystä puheenjohtajasta

SDP:n puheenjohtajaksi tähtäävän Erkki Tuomiojan mielestä jäsenistön mielipiteiden vähättely ei houkuttele puolueeseen uusia jäseniä.

Kansanedustaja Erkki Tuomioja toivoo edelleen, että SDP:ssä järjestettäisiin neuvoa-antava jäsenäänestys puheenjohtajasta. Puoluehallituksen torjuva kanta lähetti hänen mielestään ikävän viestin puolueen todellisesta halusta uusiutua ja avautua.

- Jäsenistön mielipiteitä ja niiden ilmaisemismahdollisuuksia väheksyvät lausunnot eivät ainakaan houkuttele uusia jäseniä riveihimme. Avoimempi suhtautuminen olisi kaikin tavoin puolueelle eduksi, Tuomioja arvostelee nettipäiväkirjassaan.

Tuomioja ilmoitti itse parisen viikkoa sitten olevansa valmis ehdolle neuvoa-antavaan jäsenäänestykseen puheenjohtajaehdokkaasta. Puoluehallitus päätti kuitenkin torstaina yksimielisesti, että jäsenvaalia ei järjestetä.

Tuomioja piti selvänä, että keskustelu asiasta jatkuu. Hänen mukaansa jäsenäänestystä toivovat monet niistäkin, jotka eivät häntä siinä tukisi.

- Sen enempää jäsenäänestyksen torjumista kuin kannattamista ei pidä perustaa spekulointiin siitä, olisiko sen tulos erilainen kuin vain osittain jäsenäänestyksellä valittujen puoluekokousedustajien suorittaman vaalin. Puolueelle voi olla vain eduksi, että sen puheenjohtajalla on myös selvä sen jäsenten kokonaisuudessaan antama tuki takanaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.