Tuomioja perää SDP:ltä syvempää itsekritiikkiä

Ulkoministeri Erkki Tuomioja ihmettelee SDP:n johtoportaan tyyneyttä, vaikka eduskuntavaalit olivat puolueelle katastrofi.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) moittii, että SDP ei ole ainakaan kymmeneen viime vuoteen kunnolla pysähtynyt miettimään yhteiskunnan tilaa ja tavoitteitaan. Syvällistä oman toiminnan arviointia ei hänen mukaansa nähty eilisessä puoluehallituksen kokouksessakaan.

- Keskustelu tuotti toki aivan oikeitakin havaintoja vaalien alla mm. mainonnassa tehdyistä virheistä, mutta ei vielä merkkiäkään mistään syvemmästä itsekritiikistä, kaikkein vähiten puolueen johtamistapaan liittyen, Tuomioja ruotii nettipäiväkirjassaan.

Hänen mukaansa puolueen johtoporras osaa kohdata "ihmeen tyynesti" sen, että vaalit olivat SDP:lle katastrofi.

Tuomioja kertoo, että hänen saamassaan kansalaispalautteessa on kiinnitetty huomiota puolueen sanojen ja tekojen ristiriitaan.

- Tässä tapauksessa siitä voi päästä joko niin, että luovutaan sosialidemokraattisesta vaaliohjelmasta ja tunnustetaan toteutettu kokoomuslainen veropolitiikka omaksi, tai myönnetään, että joitakin ratkaisuja kuten esimerkiksi varallisuusveron poistoa ei olisi pitänyt hyväksyä, Tuomioja kirjoittaa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat