Mainos

Tuomioja: Nuoret pääosassa aidsin ehkäisyssä

Ulkoministeri Erkki Tuomioja korosti YK:n hiv/aids-eritysistunnossa nuorten koulutuksen merkitystä aidsin ehkäisyssä.

YK:n hiv-aids-eritysistuntoon New Yorkissa osallistuva ulkoministeri Erkki Tuomioja korostaa, että avainasemassa hiv-tartunnan leviämisen ehkäisyssä ovat nuoret. Istunnossa myöhään eilen pitämässään Suomen puheenvuorossa Tuomioja korostikin koulutuksen merkitystä aids-epidemian ehkäisyssä.

- Epidemia leviää nopeimmin alueella, jolla pääosa uusista tartunnoista on nuorilla ihmisillä. Heillä pitää olla mahdollisuus saada tietoa, jonka varassa he voivat tehdä vastuullisia päätöksiä, muistutti Tuomioja.

Helppotajuista tietoa pitää Tuomiojan mukaan jakaa muuallakin kuin kouluissa, sillä monissa maissa kaikki lapset tai nuoret eivät käy koulua.

Tuomioja painotti puheessaan myös sitä, että naisiin kohdistuvan seksuaalisen väkivallan lopettaminen ja naissalakuljetuksen saaminen aisoihin ovat keskeisessä asemassa aidsin torjunnassa.

Annan: Tavoitteista ollaan jäljessä


Erityisistuntoon osallistuneen YK:n pääsihteerin Kofi Annanin mukaan rahaa aidsiin ja halpoihin lääkkeisiin on olemassa, mutta silti "tauti laukkaa kovempaa kuin kansainvälisen yhteisön yritykset pysäyttää se".

Annan puhui kokoukseen osallistuneille noin 140 maan edustajalle. Hän muistutti siitä, että kolme vuotta sitten ns. millennium-huippukokouksessa asetetuista tavoitteista ollaan selvästi jäljessä.

- Me emme voi hyväksyä sitä, että "jotain muuta ilmaantui" ja jätämme aidsin taas taka-alalle. Jotain muuta ilmaantuu aina, Annan varoitti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.