Mainos

Tuomioja: Myös Ukrainan joukot voineet rikkoa tulitaukoa

Ukrainan hallituksella on koko ajan ollut kiistämätön oikeus palauttaa maahan järjestys, kommentoi ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) Ukrainan tulitauon päättymistä kotisivuillaan.  

Tuomiojan mukaan Ukrainan presidentillä on valtakirja esiintyä Donbassin alueen venäjäkielisen väestön nimissä, toisin kuin aseistetuilla separatisteilla.  

- Merkit viittaavat päinvastoin siihen, että heidän (separatistien) väkivaltainen käytöksensä ja pelottelunsa on edelleen vähentänyt heidän kannatustaan alueen väestön keskuudessa, Tuomioja kirjoittaa.  

Tuomiojan mukaan venäjänkielisillä ukrainalaisilla on edelleen legitiimejä huolia ja odotuksia, joihin separatistien aseistariisuminen ei vielä vastaa.  

Separatistit rikkoivat eilen päättynyttä tulitaukoa useita kertoja Itä-Ukrainassa. Tuomiojan mukaan sekavassa tilanteessa ja informaatiosodassa ei voida olla varmoja, etteivätkö hallituksen joukot voisi myös olla syyllisiä joihinkin välikohtauksiin.  

Hän tuomitsee Venäjän suoran ja epäsuoran tuen aseistetuille separatisteille mutta muistuttaa, että Ukrainan vakaus on myös Venäjän intresseissä. Tuomioja myös kannattaa tulitauon uusimista Ukrainaan. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.