Mainos

Tuomioja: Milosevic joutuu vastuuseen

Ulkominsteri Erkki Tuomioja uskoo, että Slobodan Milosevic ei voi välttää kansainvälistä sotarikostuomioistuinta.

Jugoslavian syrjäytetty presidentti Slobodan Milosevic saattaa paeta johonkin kolmanteen maahan, mutta ei pysty välttelemään tuomioistuinta ikuisesti, sanoo ulkoministeri Erkki Tuomioja MTV3:n Huomenta suomi -ohjelmassa.

Ulkoministeri vahvisti myös, että Jugoslavian vastaiset pakotteet poistetaan mahdolisimman pian, päätös tehdään jo maanantaina EU:n ulkoministerikokouksessa.

Ei turvapaikkaa Venäjältä

Venäjän ulkoministerin Igor Ivanovin mielestä Jugoslavian kriisissä pahin vaihe on nyt ohi. Ivanov on ilmottanut, ettei Venäjä aio tarjota poliittista turvapaikaa syrjäytetylle presidentille Slobodan Milosevicille.

Ivanov palasi Moskovaan myöhään eilen illalla Belgradin-matkaltaan, jonka aikana oppositiojohtaja Vojislav Kostunican nousu Jugoslavian uudeksi presidentiksi varmistui.

Yhdysvaltain puolustusministerin William Cohen on puolestaan ilmoittanut, että Yhdysvaltain ja Naton joukkoja ei aiota vielä vetää pois Balkanilta.

Nato on sijoittanut 65 000 sotilasta Bosniaan ja Kosovoon estämään väkivaltaisuuksia eri kansanosien välillä.

Armeija Kostunican taakse


Jugoslavian asevoimien komentajat ovat onnitelleet Vijoslav Kostunicaa vaalivoitosta ja luvanneet asettua uuden johtajan taakse.

Useat maat ovat ilmaisseet tyytyväisyytensä Jugoslavian tilanteeseen. Viimeisimpänä onnittelut Kostunicalle lähetti Milosevicin läheinen tukijamaa Kiina.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.