Mainos

Tuomioja: Miinakiistaa liioiteltu

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan mukaan asiasta ei vallitse "suurta perustavanlaatuista erimielisyyttä". Ratkaisu jalkaväkimiinoista luopumisesta on tarkoitus tehdä alkusyksystä.

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd.) mukaan ulko- ja puolustusministeriöiden erimielisyyksiä jalkaväkimiinoista luopumisesta on julkisuudessa liioiteltu. Asiasta ei vallitse "suurta perustavanlaatuista erimielisyyttä", Tuomioja sanoi Suomen ulkomaanedustustojen päälliköiden kokouksessa Helsingissä tänään.

-Minulla ei ole pienintäkään epäilystä, etteikö tästä tule löytymään sellainen yksimielinen ratkaisu, jonka takana hallitus kokonaisuudessaan seisoo, ulkoministeri vakuutti.

Ratkaisu jalkaväkimiinoista luopumisesta ja ne kieltävään Ottawan sopimukseen liittymisestä tehdään turvallisuus- ja puolustuspoliittisen selonteon yhteydessä. Hallitus antaa selonteon eduskunnalle alkusyksystä.

Miinapäätöstä valmistellut työryhmä ei päässyt yksimielisyyteen etenemisvauhdista. Puolustushallinto haluaa Suomen liittyvän Ottawan sopimukseen vuonna 2012, ulkoministeriö tahtoisi sopimuksen voimaan vuonna 2008. Puolustusministeriön mukaan miinojen korvaamiseen tarvitaan 311 miljoonaa, ulkoministeriö laskee 200 miljoonan riittävän korvaavien järjestelmien rakentamiseen.

Oman ministeriönsä laskelmia tukenut puolustusministeri Seppo Kääriäinen (kesk.) on sanonut, että nopea luopuminen jalkaväkimiinoista ilman riittävää lisärahoitusta heikentäisi Suomen puolustuksen uskottavuutta.

Ulkoministeri Tuomiojan mukaan rahakiista ei ole kovin suuri.

- Kyse on enintään joistakin kymmenistä miljoonista euroista, hän sanoi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.