Mainos

Tuomioja lyttää Esko Ahon: Aloitti hyvinvointivaltion alasajon

Ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) arvostelee Esko Ahoa (kesk.) harvinaisen tylyin sanakääntein tuoreessa blogikirjoituksessaan.

Tuomiojan kirjoitus on vastaus Ahon yliökirjoitukseen, joka julkaistiin lauantaina Helsingin Sanomissa. Kirjoituksessa Aho kehotti suomalaisia päättäjiä tekemään nopeita ratkaisuja, jotta Suomen kilpailukyky ei muun Euroopan mukana romahtaisi tulevina vuosina.

Aho peräänkuulutti muun muassa tehokkaampaa verovarojen käyttöä julkisella sektorilla sekä uutta teollista strategiaa.

"Malliksi Aho nostaa Yhdysvallat, jonka valtteina Eurooppaan nähden ovat Ahon mielestä väestönkasvu ja USA:n näköpiirissä oleva nousu maailman suurimmaksi öljyntuottajaksi sen jälkeen, kun maan talous on itseohjautunut uuteen nousuun, rahoitusjärjestelmä tervehtynyt ja asuntokupla puhjennut", Tuomioja kirjoittaa.

"Kannattaa panna merkille, mitä Ahon visiossa ei edes mainita: kestävää kehitystä, tasa-arvoa ja oikeudenmukaisuutta. Ahon suosittama tie onkin suora reitti globaaliin helvettiin toistuvien finanssikriisien, yhteisöllisyyden hajoamisen ja kärjistyvien ympäristökatastrofien kautta."

Kirjoituksensa lopuksi Tuomioja antaa Aholle arvosanan tämän työstä Suomen pääministerinä 1991-95.

"Ahon paikan historiassa jää määrittämään se, että hän oli se pääministeri Suomessa, jonka aikana hyvinvointivaltion alasajo aloitettiin."

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.