Mainos

Tuomioja luottaa edelleen Filippiinien hallitukseen

Ulkoministeri Erkki Tuomioja sanoi tänään luottavansa edelleen Filippiinien kykyyn hoitaa meneillään olevaa panttivankikriisiä. Tuomiojan mukaan Aamulehden ja Turun Sanomien haastattelussa on tehty väärä tulkinta, jonka mukaan ulkoministeri epäilisi Filippiinien hallituksen kykyä hoitaa asia.

Tuomioja

-Luotan edelleen siihen, että Filippiinien hallitus pyrkii ratkaisemaan panttivankikriisin niin, että kaapattujen turvallisuus ei vaarannu, Tuomioja sanoo tiedotteessa. Ulkoministerin mukaan häntä on lehtihaastattelussa siteerattu oikein. Lainauksista ilmenee Tuomiojan mukaan hänen huolensa ongelmista, joita kaappauksen hoitoon liittyy.

Tuomioja sanoi Aamulehden ja Turun Sanomien tänään julkaisemassa haastattelussa, että Filippiinien asevoimien toimet vaarantavat separatistimuslimien 21 panttivangin turvallisuutta. Ulkoministeri piti ongelmallisena myös sitä, ettei Filippiinien hallitus tunnusta sieppaajien kanssa neuvottelevaa entistä muslimikapinallista Nur Misuaria.

Tuomiojan mielestä Misuarin asema pääneuvottelijana on epäselvä. Ajankohtaisena ulkoministeri ei silti pitänyt sitä, että neuvotteluja ryhtyisi käymään ulkomainen välittäjä.

-Sitä ei ole kuitenkaan suljettu pois, Tuomioja sanoi. Ulkopuolisen välittäjän mahdollisuutta on väläyttänyt Saksa. Tuomiojan mukaan asia voi nousta esille EU:n ulkoministerikokouksessa Portugalin Azoreilla viikonvaihteessa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.