Mainos

Tuomioja kummastelee kohua lausunnostaan

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan puheet ovat nostattaneet kiukkua Filippiineillä. Tuomioja ei katso sanoneensa mitään erikoista.

Erkki Tuomioja

Suomen Filippiinien-suurlähettiläs kutsuttiin Filippiinien ulkoministeriöön sen lausunnon vuoksi, jonka ulkoministeri Erkki Tuomioja esitti suomalaispanttivankien vapautumisen jälkeen.

Filippiinien ulkoministeriön mukaan Tuomiojan lausunnot maan taloudellisesta tilanteesta ja sen yhteydestä rikollisuuteen ovat loukkaavia ja tarpeettomia.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja sanoi viime viikonloppuna, että Filippiinien köyhyys ja ihmisoikeudet ovat niin huonossa jamassa, että suomalaisten pitäisi välttää maan levottomille alueille matkustamista.

Tuomioja kummastelee asiasta noussutta kohua.
- Eihän siinä lausunnossa ole mitään eriskummallista. Minusta tämmöstä asiaa ei kannata suurennella, Filippiineillä on ehkä jotain herkkyyttä mutta ei siinä mielestäni ole mitään muuta kuin itsestäänselvyyksiä. Lähden siitä, että ei ole tapahtunut eikä tiedossa mitään, mikä vaikuttaisi Suomen ja Filippiinien suhteisiin, Tuomioja sanoo MTV:n haastattelussa.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.