Tuomioja kannattaa punamultahallitusta

Sunnuntain vaalien suurin voittaja, keskusta tavoittelee edelleen pääministeriyttä, vaikka Paavo Lipposen tiedetäänkin olevan haluton toimimaan ministerinä Anneli Jäätteenmäen johtamassa hallituksessa.

SDP:n ja Keskustan varaan rakentuvan hallituksen synty vaikuttaa kuitenkin hyvin todennäköiseltä.

- Meille on tärkeää ajaa niitä tavoitteita vaalien jälkeenkin, mitä ajettiin ennen vaaleja ja se pohja sitten muotoutuu siltä pohjalta. Kyllä todettiin, mitkä puolueet olivat vaalien voittajia, mitkä häviäjiä, keskustan puoluesihteeri Eero Lankia kertoo.

Vaalien suurimman voittajan tavoite on päivänselvä. Keskusta pyrkii vihreällä liitolla sävytettyyn punamultaan.

Punamultapyrkimys saa vastakaikua myös SDP:n tuoreelta eduskuntaryhmältä. Peräti 36 demarikansanedustajaa kannatti Väli-Suomen sanomalehtien kyselyssä SDP:n ja Keskustan varaan rakentuvaa hallitusta.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja sanoo nettisivuillaan asian kiertelemättä: SDP:llä ei ole perusteita jäädä oppositioon, eikä torjua vaalien kiistatonta voittajaa.

Pääministeri Lipposen tiedetään vierastavan ministeriyttä Jäätteenmäen johtamassa hallituksessa, mutta ainakaan tänään ei keskustan puoluehallitus tinkinyt tavoitteestaan tehdä Jäätteenmäestä pääministeri.

- Tämä pääministerin paikka on meille yksiselitteinen tavoite, Keskustan varapuheenjohtaja Matti Vanhanen kertoo.

Jäätteenmäki lähtenee ensi viikolla johtamaan hallitustunnusteluja.

(MTV3)

Katso Matti Simulan juttu aiheesta
(Seitsemän uutiset 18.03.2003)

Lue myös:

    Uusimmat