Mainos

Tuomioja jarruttelee puheita porvarihallituksesta

Ulkoministeri Erkki Tuomioja toppuuttelee pohdiskelua seuraavan hallituksen pohjasta ja porvariyhteistyöstä. Tuomioja sanoo, että SDP:ssä ei tule liiaksi heittäytyä tähän keskusteluun, vaan ensin on käytävä vaalit ja nostettava niissä esiin uskottavat teemat.

Porvarihallituksen mahdollisuutta on viime aikoina pitänyt esillä erityisesti SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma. Taustalla on nähty puheenjohtajan yritystä aktivoida omaa puolueväkeään tuleviin eduskuntavaaleihin.

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen syytti eilen Heinäluomaa äänestäjien pelottelusta. Tuomioja sanoi Lappilan työväenyhdistyksen satavuotisjuhlassa, että SDP:n on mentävä tuleviin hallitusneuvotteluihin riittävän selkeän ja "laajan sosialidemokraattisen valmistelun läpikäyneiden" tavoitteiden kanssa.

Tuomiojan mielestä sosialidemokraattien omat ohjelmat eivät voi perustua julkisen talouden, julkisen työllistämisen ja koko julkisen talouden hitaaseen alasajoon, "jota nykyiset lähtökohdat tarkoittaen tai tarkoittamattaan merkitsevät". Tuomioja myönsi, että pyrkimys tuottavuuden parantamiseen on sinänsä terve ja tarpeellinen myös julkisella sektorilla, mutta sitä ei saa käyttää kylttinä, jonka takana ajetaan yksityistämistä ja julkisen työllistämisen alasajoa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.