Mainos

Tuomioja hermostui Suomen pakotelinjan kritiikistä: Kysymys sodasta ja rauhasta

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd.) mukaan hallituksella on Venäjä-pakotteista yksimieliset linjaukset, joista myös pidetään kiinni.  

Tuomiojan mukaan hänen EU-ministerivaliokunnan pöytäkirjaan jättämänsä merkintä mahdollisesta veto-oikeuden käytöstä ei vaikuta yhteiseen linjaan. Tuomioja sanoi myös, ettei kirjaus ollut tarkoitettu julkisuuteen.  

Tuomioja kommentoi asiaa lyhyesti mennessään eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan kokoukseen aamupäivällä. Hän oli selvästi hermostunut pakotepäätöksiin kohdistuneesta kritiikistä.  

– Tässä ei ole kysymys kauppaintresseistä tai Suomi-kuvasta eikä siitä, kuka käyttää mitä. Tässä on kysymys sodasta ja rauhasta, ja tämä pitäisi olla kirkkaasti kaikkien mielessä. Mikä on se tapa, jolla pystytään parhaiten lopettamaan sotiminen ja tuottamaan rauha Ukrainaan.  

Tuomioja vaikutti tulistuneen erityisesti Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Arkadi Moshesin arviosta, että pakoteneuvotteluista tihkuneet tiedot ovat vahingoittaneet Suomen mainetta.  

– Jos katson, mitä joku ulkopoliittisen instituutin niin sanottu asiantuntija kertoi, niin en pysty panemaan tällaiselle minkäänlaista  arvoa ja painoa. Poliittisia mielipiteitä esitetään aina suuntaan ja toiseen.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.