Mainos

Tuomioja: Hallituspohjalle ei haluttu vaihtoehtoja

Uuden hallituksen kauppa- ja teollisuusministerin Erkki Tuomiojan (sd.) mielestä hallituksen pohjalle ei koskaan ollut muuta vaihtoehtoa kuin nyt valittu. Hallituksen muodostamisessa käytetty tapa sulki hänen mukaansa pois esimerkiksi yhteistyön keskustan kanssa.

Jos SDP olisi valinnut kumppaniksi keskustan, se olisi vaatinut tarkempia keskusteluja.
-Tapa joka valittiin oli ilmaus siitä, että itse asiassa halusimme jatkaa nykyisellä pohjalla, Tuomioja totesi tänään ruotsinkielisten sosialidemokraattien kokouksessa Helsingissä.

Tuomioja kuului niihin SDP:n edustajiin, jotka olisivat halunneet tutkia lähemmin yhteistyön mahdollisuuksia keskustan kanssa. Hänen mukaansa nyt ei tehty mitään yritystä siihen suuntaan. Suuri enemmistö SDP:n eduskuntaryhmässä halusi yhteistyökumppaniksi kokoomuksen, vaikka Tuomiojan mukaan keskusta oli lähempänä sosialidemokraatteja ohjelmakysymyksissä.

Keskustan syrjäyttämisen ratkaisi puoluetta kohtaan tunnettu epäluulo muuallakin kuin SDP:ssa. Tuomioja kutsui sitä uskottavuuskriisiksi. Hän korosti kuitenkin, että nyt on aika normalisoida suhteet keskustaan. Keskustan piiristä vihjailtiin heti hallituspohjan selviämisen jälkeen SDP:n antaneen ymmärtää, että vanhan hallituspohjan jatkamisesta tehtiin ratkaisu jo kaksi kuukautta ennen vaaleja.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.