Mainos

Tuomioja: Evan "kampanjalle" kävi ikävästi

Evan "kampanja hyvinvointivaltion upottamiseksi" koki harmillisen takaiskun, kun Suomi jälleen kerran arvioitiin kansainvälisessä vertailussa maailman kilpailukykyisimmäksi maaksi, sanoo ulkoministeri Erkki Tuomioja.

- Evan kannattaisikin siirtää hyvinvointivaltiovastaisen kampanjansa painopiste suomalaisten kriisitietoisuuden kasvattamisyrityksistä siihen, miten kansainväliset talousasiantuntijat saataisiin ensin vakuutettua pohjoisten hyvinvointivaltioiden elinkelvottomuudesta, Tuomioja heitti SDP:n globalisaatioseminaarissa.

Evan "kampanjasta" puhuessaan Tuomioja viittasi äsken julkistettuun Eva-raporttiin, jossa suuri määrä yritysjohtajia ja muita päättäjiä arvioi Suomen tilaa ja tulevaisuuden haasteita.

Tuomiojan mielestä Evan "uudistajat" ovat "omaa etuaan ajavia hyväosaisia uusliberalisteja, jotka tarjoavat työttömille ja heikommassa asemassa oleville keppiä ja vaativat itselleen alempia veroja ja lisää rahaa".

Backman: Työnantajien propagandaa

Evan raporttia kommentoi tänään myös SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman, jonka mielestä se sisältää oikeiden asioiden lisäksi paljon "työnantajien propagandaa".

Backman haastoi kokoomusta lausumaan kantansa. Hän tulkitsi, että "olemalla hiljaa kokoomuksen johto hiljaisesti hyväksyy yritysjohtajien kovat keinot suomalaisen yhteiskunnan tehostamisesta kilpailukyvyn nimissä".

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.