Mainos

Tuomioja: EU-maat yhteistyöhön pilakuvakohussa

Ulkoministeri Erkki Tuomioja pitää profeetta Muhammedin pilakuvista syntynyttä kohua kohtuuttomana. Hänen mukaansa EU-maiden olisi tiivistettävä rivejänsä asiassa.

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan mukaan EU-maiden on tuomittava ja torjuttava yhdessä pilakuvakohuun liittyvä väkivalta, sillä uhkailu ja kauppasuhteisiin puuttuminen. Tuomioja korostaa, että sananvapaus ei voi olla kaupan tai suhteellista. Ulkoministeri kommentoi tanskalaislehdessä julkaistuista Muhammad-kuvista noussutta kohua ulkoministeriön verkkosivuilla.

Tuomioja suomii myös Tanskaa siitä, ettei se reagoinut kuvien aiheuttamaan närkästykseen aiemmin.

-Anteeksipyyntö ei loukkaa kenenkään sananvapautta. Nyt ei todellakaan ole aika, jolloin kannattaa ehdoin tahdoin kärjistää suurten kulttuurien ja uskontokuntien keskinäisiä epäluuloja tai provosoida hihhuleita, puolin tai toisin, katsoo Tuomioja.

-Asia olisi luultavasti poistunut jo päiväjärjestyksestä, jos Tanskassa olisi jo syksyllä sanottu se, minkä he nyt ovat tehneet.

Ulkoministeri kuvaa kuvista noussutta kohua kohtuuttomaksi ja tilannetta suoranaiseksi kriisiksi.

Tanskalaisen Jyllands-Postenin jo syyskuussa julkaisemat pilapiirrokset profeetta Muhammadista ovat aiheuttaneet kuohuntaa varsinkin arabimaissa. Lehti julkaisi 12 piirrosta, joissa profeetta esitetään muun muassa muslimiterroristina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.