Mainos

Tuomioja epäilee Emun kestävyyttä

Sosiaalidemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Erkki Tuomioja epäilee talous- ja rahaliitto Emun kestävyyttä, ellei Euroopan unionin päätöksentekoa ja toimivaltaa laajenneta.

Tuomioja sanoi tänään Kempeleessä, että Emu ei nimestään huolimatta ole muuta kuin rahaliitto ja ilman nopeita toimia myös talousliiton vahvistamiseksi Emu tarkoittaa "uutta aluevaltausta uusliberalistiselle ideologialle.

Tuomiojan mielestä Emun jääminen pelkäksi rahaliitoksi myös vahvistaisi "sellaista markkinaglobalisoitumista, jossa politiikka jää vapaasti jyräävien markkinavoimien jalkoihin ja jossa tulo- ja varallisuuserot kasvavat".

Tuomioja muistutti, että EU:hun liittymistä perusteltiin sillä, että ylikansallisella yhteistyöllä voidaan palauttaa osa niistä talouden ohjaamisen keinoista, jotka ovat karanneet kansallisista käsistä.

-Ilman konkreettisia aloitteita esimerkiksi puheet Emusta markkinavoimien suitsijana tai muulla tavoin sosiaalidemokraattisena hankkeena jäävät vain retoriikaksi, Tuomioja sanoi. Hän huomautti myös, että sosiaalidemokraattien muodolliset asemat EU:ssa ovat vahvemmat kuin koskaan, mutta on vaikea sanoa, missä se näkyy.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.