Mainos

Tuomioja: Eläkeiän nostoa mietittävä

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan mukaan Suomea uhkaavan työvoimapulan yhtenä ratkaisuna on, että ihmiset ovat pitempään työelämässä.

Ulkoministerin mielestä väestörakenne ei kestä liian aikaisin eläkkeelle siirtymistä.

Ulkoministeri Tuomiojan mielestä vähitellen on sopeuduttava siihen, että väestörakenteen muutos ei mahdollista eläkkeelle jäämistä 60-vuotiaana. Helsingin Sanomien julkaiseman tutkimuksen mukaan Suomi tarvitsee tulevaisuudessa jopa kaksi miljoonaa työntekijää ulkomailta.

Tuomioja ei näe ulkomaalaisia ainoaksi työvoimapulan helpottajaksi.
-Väestön vähenemistä kehittyneissä maissa ei voida ratkaista sillä, että työntekijöitä tuodaan runsaan väestönkasvun maista. Tuomioja otti kantaa työvoimapulan ehkäisyyn Oulun ylioppilaskunnan opiskelijatapaamisessa tänään.

Ulkoministeri oli opiskelijoiden tentattavana reilun tunnin verran, jona aikana hän sai toimia lähes sielunhoitajan roolissa opiskelijoiden purkaessa huoliaan. Tulevaisuudessa häämöttävä työvoimapula askarrutti opiskelijoita siksikin, että tutkintoja ehkä aletaan vaatia yhä nopeammin.

Tuomioja kuittasi hädän toteamalla, että 13 vuotta on hänen mielestään liian pitkä aika opiskelijaelämään käytettäväksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.