Mainos

Tuomioja ei luopuisi alkoholin varoituksista

Peruspalveluministeri Paula Risikko ehdotti toissapäivänä, että alkoholijuomien varoitusmerkintöjä ei sittenkään otettaisi käyttöön. Eduskunta päätti varoitusmerkinnöistä viime vaalikaudella ja tarkoituksena on ollut ottaa ne käyttöön ensi vuoden alusta.

EU-asioita käsittelevän eduskunnan suuren valiokunnan puheenjohtaja Erkki Tuomioja (sd.) ei innostu siitä, että varoitusmerkintöjä ei pantaisikaan alkoholipakkauksiin.

Tuomioja kyseli valiokunnan toimittajatilaisuudessa, miksi alkoholin vaaroista ei olisi aihetta varoitella, kun tupakka-askeissa varoitustarrat on nähty aiheellisiksi.

- Minusta tämä kuuluu niihin asioihin, joista täällä voitaisiin itse päättää. Onko tämä nyt sitten asia, jossa EU:n pitää tulla sanomaan, että te ette saa tällaista varoitustarraa panna. Tämä tässä ehkä enemmänkin herättää ärtymystä, Tuomioja sanoi.

Peruspalveluministeri Paula Risikko (kok.) ehdotti keskiviikkona, että alkoholijuomien varoitusmerkintöjä ei sittenkään otettaisi käyttöön. Risikko perusteli ehdotustaan sillä, että kaavaillut merkinnät eivät kelvanneet EU:lle eikä niitä sen vuoksi voida sellaisina toteuttaa. Hän myös epäili varoitusmerkkien tehoa.

Eduskunta päätti varoitusmerkinnöistä viime vaalikaudella ja tarkoituksena on ollut ottaa ne käyttöön ensi vuoden alusta. Risikon ehdotuksen jälkeen hallitus harkitsee asiaa uudelleen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.