Mainos

Tuomioja diplomaattisesta kriisistä: Suhteet Viroon kunnossa

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd.) mukaan suhteet Viroon ovat kunnossa. Hufvudstadsbladet kirjoitti tänään Tuomiojan kommentin Baltian maiden haluttomuudesta lähettää venäjänkielisiä uutisia herättäneen närää Virossa.  

Erkki Tuomioja kommentoi Hufvudstadsbladetin eilisessä jutussa Viron, Liettuan, Tanskan ja Britannian ulkoministerien kirjettä EU:lle. Kirjeessä vaaditaan unionilta toimia Venäjän propagandaa vastaan.  

Lehden sitaatissa Tuomioja viittaa asian liittyvän Baltian maiden nationalistiseen politiikkaan ja haluttomuuteen lähettää uutisia venäjäksi.  
– Hufvudstadsbladetin puhelinhaastattelussa, jonka tekstiä en tarkistanut, en maininnut Viroa lainkaan ja olen hyvin tietoinen siitä, että Virossa on myös venäjänkielisiä radio- ja tv-ohjelmia. Viittaus Baltian maiden tilanteeseen koski niiden itsenäisyysajan alkua jolloin vähemmistökysymykset olivat vielä vaikeita ja linjaa haettiin, Tuomioja sanoo STT:lle.  

Suomen Tallinnan-suurlähettiläs kutsuttiin tänään puhutteluun Viron ulkoministeriöön. Lisäksi Viron suurlähettiläs Helsingissä vieraili Tuomiojan luona keskustelemassa lausunnosta. Tuomioja kertoo keskustelun sujuneen hyvässä hengessä.  

Tuomioja sanoo olevansa samaa mieltä kirjeen allekirjoittaneiden ulkoministerien kanssa siitä, että Venäjän propaganda on vahingollista ja siihen tulee oikealla tavalla vastata.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.