Mainos

Tuomioistuin: Milosevicin oikeudenkäynti ensi vuonna

Jugoslavian entisen presidentin Slobodan Milosevicin sotarikosoikeudenkäynti Haagissa alkanee vasta ensi kesänä, YK:n entisen Jugoslavian sotarikoksia käsittelevän tuomioistuimen johtaja Claude Jorda sanoo. Jorda kertoi, että oikeudenkäyntiä valmistavat toimenpiteet kestävät 8-12 kuukautta, ja itse oikeudenkäynti ainakin vuoden. Jorda kertoi asiasta tänään kotonaan Ranskan Bordeaux'ssa.

Jordan mukaan prosessin kesto riippuu siitä, saako Milosevic syytteen myös Bosnian ja Kroatian sotien aikaisista rikoksista. Toistaiseksi häntä syytetään vain vuoden 1999 Kosovon sodan tapahtumista. Kansainvälinen yhteisö on ylistänyt päätöstä luovuttaa Milosevic YK:n tuomioistuimelle Haagiin, mutta tapaus on vienyt Jugoslavian poliittiseen kriisiin.

Päätöksen teki Serbian hallitus, mutta liittovaltion hallitus vastusti sitä, mikä johti pääministeri Zoran Zizicin ja eroon ja koko hallituksen kaatumiseen. Asiantuntijoiden mukaan Jugoslaviassa tuskin kuitenkaan järjestetään uusia vaaleja, sillä viimeisten kymmenen kuukauden aikana on ollut jo kahdet vaalit, jotka eivät juuri muuttaneet puolueiden voimasuhteita.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.