Tuomas Kyrö kesästään: "Hyvin on mennyt tunteja hukkaan urheilua katsellessa"

Tuomas Kyrön kesä: lomailua, töitä ja penkkiurheilua 2:23

Kirjailijatähti kirjoittaa parhaillaan romaania, valmistelee näytelmää sekä kirjoittaa elokuvakäsikirjoitusta.

Kirjailija Tuomas Kyrö, 42, on viettänyt kesää sekä lomaillen että töitä paiskoen.

– Kävin Islannissa. Se oli sekä työtä että lomaa, sieltä löysi paljon aiheita sekä rauaa. Pääasiassa se oli lomaa, Kyrö kertoo MTV:n haastattelussa Porissa.

– Kyllähän siinä on ihan hyvin mennyt tunteja hukkaan, kun on seurannut miten suomalaiset pärjäävät yleisurheilun EM-kisojen alkuerissä. Ja miten Islanti pärjää jalkapallossa.

Kyröltä ilmestyy ensi vuonna Mielensäpahoittajan Suomi -niminen romaani. Kirjailija valmistelee samalla Tampereen Työväen Teatterissa myös ensi vuonna nähtävää samannimistä näytelmää sekä kirjoittaa uuden Mielensäpahoittaja-elokuvan käsikirjoitusta.

Kiirettä siis pitää. Miten kiireinen kirjailija rentoutuu täysin?

– Tänä vuonna se on ollut mökillä terassin rakentaminen. En minä sitä rakentanut, mutta olin mittamiehenä ja sahurina kirvesmiehelle, Kyrö kertoo.

– Kun joutuu tekemään sellaista asiaa, mihin pitää keskittyä täysin kun taidot eivät riitä, siinä ei ainakaan ajattele töitä.

Kyrö kertoo videohaastattelussa myös muun muassa siitä, miten hän pääsi osaksi Islannin jalkapallohuumaa sekä missä hän arvelee olevansa vuonna 2030.

Katso video otsikon alta!

Lue myös:

    SuomiAreena-videot

    Uusimmat