Tuomas Holopaisella erikoinen projekti Aku Ankka -legendan kanssa

Nightwishin johtohahmo ja kosketinsoittaja Tuomas Holopainen toteuttaa omaa unelmaansa keikkatauon aikana.

Nightwish-yhtyeestä tutulla Tuomas Holopaisella on yhtyeen keikkatauon ajalle suunnitelmat selvillä. Suosikkiyhtye vetäytyy kesän 2013 jälkeen runsaan kymmenen kuukauden mittaiselle keikkatauolle. Yhtye siirtyy uuden albumin tekemisen pariin seuraavan vuoden heinäkuussa.

Holopainen työstää vuoden 2013 aikana Nightwishin ohessa sooloprojektia, jossa hän tekee Roope Ankka -sarjakuvahahmon elämäkertaa levylle instrumentaalisessa muodossa. Hänellä on muhinut jo pidempään haave projektista.

– Se on hyvin marginaalinen oma hiekkalaatikko, joka minulla on ollut mielessä jo ainakin 13 vuotta, suureksi Disney-faniksi tunnustautuva Holopainen paljastaa MTV3.fille.

Levyn perustana suomalaismuusikko käyttää Don Rosan kirjoittamaa Roope Ankan elämä ja teot -kirjaa. Hän halusi kuvittaa klassikkoteoksen musiikilla.

– Se on niin paljon enemmän kuin pelkkä sarjakuva – tai enemmän kuin yksittäinen Disney-juttu. Jokainen kirjan lukenut ymmärtää, miten syvälle siinä mennään yleismaailmallisissa teemoissa. Se on paljon enemmän kuin yhden sarjakuvasankarin elämän kuvittaminen musiikilla, hän perustelee.

– Tämä kyseinen teos oli niin vaikuttava silloin aikoinaan, kun luin sen ensimmäisen kerran. Se on sellainen juttu, joka tuntuu oikealta tehdä. Se on niin äärimmäisen henkilökohtainen ja marginaalinen asia, Holopainen sanailee.

Legendaarinen sarjakuvapiirtäjä ja teoksen kirjoittaja Don Rosa on antanut siunauksensa Holopaisen uudelle projektille. Osapuolet ovatkin jo keskustelleet aiheesta yhdessä.

– Olen saanut siihen vapaat kädet. Olemme vaihdelleet sähköposteja ja tavanneetkin pari kertaa. Hän sanoi odottavansa projektia innolla. Yhteistyötäkin olemme kaavailleet, mutta ensi vuonna tiedetään enemmän, Holopainen sanoo iloisena.

Muusikolle Disney-aiheiset tavarat ovat olleet tärkeitä lapsuudesta lähtien. Vierashuone on saanut sisustuksen suomalaismuusikon harrastuksesta.

– Minulla on kotona yksi huone, joka on lattiasta kattoon täynnä Disney-tavaraa. Se on sellainen tosi rakas harrastus, joka on ollut pikkupojasta asti, hän tunnustaa.

Nightwishin Imaginaerum-elokuvan soundtrack julkaistiin 9. marraskuuta. Imaginaerum-elokuvan maailmanensi-ilta on 10. marraskuuta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat