Mainos

Tuomariksi pyrkivä: Uhrit nauttivat raiskauksesta

Korkeaan virka-asemaan pyrkivien kannattaa harkita lausuntojaan tarkoin. Indonesiassa korkeimman oikeuden tuomariksi pyrkivä Daming Sanusi on saanut kokea tämän kantapään kautta.

Daming on raivostuttanut ihmisiä todettuaan että raiskausuhrit nauttivat hyväksikäytöstä. Asiasta kertoo CNN.

Daming antoi lausuntonsa ollessaan kuultavana maan parlamentissa maanantaina. Uutistoimisto Antaran mukaan istunnon tarkoituksena oli määritellä, onko Daming sopiva työskentelemään korkeimmassa oikeudessa.

Damingilta oli kysytty, voiko raiskaustapauksiin hänen mielestään soveltaa kuolemantuomiota.

– Kuolemanrangaistuksen määräämistä raiskaajalle on harkittava huolellisesti, koska raiskaustapauksessa sekä raiskaaja että uhri nauttivat, Daming kerrotaan todenneen.

Miehen kommentti on levinnyt nopeasti sosiaalisen median kautta, jossa lausunto on otettu vastaan vihaisena ja tyrmistyneenä. Moni on vaatinut, että mieheltä evätään lausunnon takia paikka korkeimman oikeuden tuomarina.

– Vaadimme, ettei Damingille anneta tuomarin paikkaa. Hän on loukannut ihmisiä täydellisen sopimattomalla lausunnollaan, Indonesian lakiavustajien järjestöä edustava Ridwan Bakar sanoi.

Daming on esittänyt anteeksipyynnön harkitsemattomasta lausunnostaan. Hän kertoo olleensa hermostunut kuulemisessa ja toteaa tarkoittaneensa kommenttinsa vitsiksi.

– Sanoin asian tajuamatta, että se voi loukata ihmisten tunteita, Daming on vastannut.

Vaatimuksia kovemmista rangaistuksista ja jopa kuolemanrangaistuksesta raiskaustapauksissa on esitetty viime aikoina muun muassa Intiassa, jossa on tullut julkisuuteen lyhyen ajan sisällä useita järkyttäviä raiskauksia.

Kuohunta alkoi joulukuussa, kun bussilla liikkunut miesjoukko raiskasi ja pahoinpiteli Delhissä nuoren naisen. Nainen kuoli vammoihinsa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.