Mainos

Tuomari vapautti 14-vuotiaan – 70 vuotta tämän teloituksen jälkeen

Yhdysvalloissa Etelä-Carolinassa tuomari on vapauttanut 14-vuotiaana teloitetun pojan tuomiostaan noin 70 vuotta tämän kuoleman jälkeen. Tapauksesta uutisoi CNN.

Tummaihoinen teinipoika George Stinney tuomittiin kuolemaan kahden valkoihoisen, 7- ja 11-vuotiaan tytön murhasta vuonna 1944.

Poliisin mukaan Stinney oli tunnustanut rikoksen. Oikeudessa ei esitetty mitään todisteita poikaa vastaan, eikä tapauksella ollut silminnäkijöitä. Pelkästään valkoihoisista koostunut valamiehistö oli tuominnut Stinneyn syylliseksi vain 10 minuutin harkinnan jälkeen.

Stinneyn perhe pyysi tapauksesta uutta oikeudenkäyntiä aiemmin tänä vuonna. Perheen mukaan Stinney oli kiristetty tunnustamaan. Perhe kertoi pojalla myös olleen alibin surmien tapahtuma-ajalle.

Uudessa oikeudenkäynnissä tuomari vapautti Stinneyn syytteistä. Tuomarin mukaan tapauksessa oli rikottu pojan oikeuksia.

Poliisi oli esimerkiksi pidättänyt Stinneyn ja tämän veljen näiden vanhempien ollessa poissa kotoa. Veli oli myöhemmin vapautettu, mutta Stinney oli jäänyt poliisin kuulusteltavaksi ilman lakimiestä tai vanhempiaan.

Vapauttavan tuomion lisäksi tuomari totesi, että 14-vuotiaan tuomitseminen kuolemaan oli poikkeuksellisen julma ja epätavallinen rangaistus.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.