Mainos

Tuomari Applelle ja Samsungille: "Kannattaisi sopia ennen tuomiota"

Yhdysvaltalaistuomari on kehottanut Applen ja Samsungin johtajia keskustelemaan toistensa kanssa, ennen kuin valamiehet alkavat pohtia päätöstä yhtiöiden väliseen raivokkaaseen patenttikiistaan.

Kalifornian liittovaltion tuomari Lucy Koh totesi, että yhtiöiden johtajien olisi syytä keskustella puhelimitse toistensa kanssa edes kerran ennen oikeuden päätöstä.

- Nyt on rauhan aika, totesi Koh.

Yhtiöt ovat käyneet oikeuskamppailua kovin panoksin. Uutistoimisto Reuters toteaa, että patenttikiistojen takana on selvä syy: Maailman älypuhelinmarkkinoiden hallinta. Taisteluparin hallussa on nimittäin yli puolet maailman älypuhelinmarkkinoista.

Apple syyttää Samsungia iPhonen ja iPadin muotoilun ja ominaisuuksien kopioimisesta. Apple on vaatinut Samsungille myyntikieltoa ja vahingonkorvauksia.

Yhdysvaltain markkinoille laajentumista yrittävä Samsung puolestaan syyttää Applea useiden patenttiensa rikkomisesta. Samsungin mukaan Apple on mm. rikkonut sen avainasemassa olevia langattoman teknologian patentteja.

Kummankin yhtiön kärkinimet ovat osallistuneet neuvotteluihin tuomarin kanssa useita kertoja, mutta näkemykset jäivät kauas toisistaan.

Kohin mukaan sopuratkaisua kannattaa vielä kerran koittaa.

- Näen tässä asiassa riskejä kummallekin osapuolelle, hän totesi.

Yhdeksänhenkisen valamiehistön on määrä aloittaa päätöksen harkinta ensi viikolla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.