Mainos

Tunturi irtisanoo kymmeniä Turussa

Polkupyörävalmistaja Tunturi aikoo irtisanoa väkeään Turussa.

Polkupyöriä ja kuntovälineitä valmistava Tunturi Oy Ltd on aloittanut yt-neuvottelut, jotka koskevat kaikkia yhtiön 138:aa henkilöä. Yhtiö aikoo vähentää 55-80 työntekijää Turussa. Yt-neuvottelut koskevat tuotantoa, myyntiä ja markkinointia.

Toimitusjohtaja Kari Sulinin mukaan Tunturin toiminta ei ole ollut enää kannattavaa, ja yhtiön toimintamallia ja organisaatiota joudutaan uudistamaan.

- Yhtiö on uusinut toimintaansa parin viime vuoden aikana, mutta tavoitteita ei ole saavutettu, Sulin kertoo.

- Tulemme entistä enemmän panostamaan myyntiin ja markkinointiin. Polkupyörien tuotannossa tulemme jatkossa hyödyntämään emoyhtiön osaamista ja suurtuotannon etuja, Sulin sanoo.

Kuntovälineiden liiketoiminta aiotaan keskittää Tunturin omistavaan Accell Groupiin Hollantiin. Pääosa kuntovälineiden tuotannosta ulkoistetaan alihankkijoille. Kuntovälineiden kokoonpano ja laadunvalvonta aiotaan säilyttää Suomessa.

Tuotekehitys myös tiivistää yhteistyötään Accell Groupin kanssa. Accell Group kuuluu maailman suurimpiin polkupyörien valmistajiin.

Yritys aikoo järjestää toimintaansa uudelleen ensi syksynä kesälomien jälkeen.

- Tunturi tulee tukemaan henkilöstöä ja auttamaan heitä uudelleen kouluttautumisessa ja työllistymisessä kaikin mahdollisin keinoin, sanoo Sulin.

Tunturin työntekijät marssivat ulos

Tunturin työntekijät marssivat tänään ulos Turun tehtaalta vastalauseena irtisanomisuutisille. Työntekijät eivät aio tulla huomenna töihin.

- Uutinen oli kaikille aikamoinen sokki, koska vähennettävien määrä on suuri, kuvaa Tunturin pääluottamusmies Hannele Höglund.

Höglund kertoo, että yhtiössä on viime vuonna tehty tuotannollisia järjestelyjä eri toimipaikkojen välillä. Järjestelyjen ei kuitenkaan uskottu näin nopeasti vaikuttavan yhtiön tuotantoon.

- Odotimme, että vasta ensi keväänä olisi Tunturin tilannetta arvioitu uudelleen, Höglund sanoo.

Vuonna 2003 Tunturista tuli osa kansainvälistä Accell Group-konsernia, jonka perustoimialoina ovat polkupyörien, polkupyörätarvikkeiden sekä kuntolaitteiden valmistus ja markkinointi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.