Mainos

Tuntematon heimo löytyi Brasilian viidakosta

Amazonjoen alueelta Brasiliasta otetut valokuvat aiemmin tuntemattomasta heimosta ovat levinneet tänään maailman tiedotusvälineissä. Pienkoneesta otetuissa ilmakuvissa intiaanit heristelevät jousipyssyjään kohti konetta.

Heimon miehet näyttävät kuvissa terveiltä ja voimakkailta He asuvat sukulaisineen kylän kuudessa majassa. Brasilian hallitus on kartoittanut alueelta ainakin neljä aiemmin tuntematonta yhdyskuntaa viimeisten 20 vuoden aikana.

Asiantuntijat varoittavat, että Amazonin alueen laittomat metsänhakkuut vaarantavat monien intiaaniheimojen olemassaolon.

Amazonasin alueelta löytyi aiemmin tuntematon heimo.

- Tällä alueella on tapahtumassa jättimäinen rikos luonnon maailmaa vastaan, heimoja vastaan, eläimistöä vastaan. Se on uusi todiste siitä täydellisestä järjettömyydestä, jolla me, "sivistynyt maailma", suhtaudumme maailmaan, sanoi Jose Carlos Meirelles, luonnonkansojen oikeuksia ajavan Survival International -järjestön edustaja.

Maailmassa on asiantuntijoiden mukaan vielä yli sata heimoa, jotka eivät ole yhteydessä ulkomaailmaan. Yli puolet niistä elää Brasiliassa ja Perussa.

Heimosta saadut kuvat on otettu 20 lentotunnin aikana huhti-maaliskuun vaihteessa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.