Mainos

Tunteet kuumina – MTV Uutisten lukijat kommentoivat hallituksen leikkauslistaa

MTV Uutiset kysyi lukijoiltaan, hyväksyvätkö he hallituksen leikkauslistan.

Vastaukset vaihtelivat laidasta laitaan. Iso osa ihmetteli koulutukseen ja terveydenhoitoon kohdistuvia säästöjä.

Alla on poimintoja lukijoiden terveisistä tulevalle hallitukselle.

Moni vastaaja kritisoi säästökohteita…

*Taas leikataan köyhiltä, lapsiperheiltä, työttömiltä jne.. Persutkin lupasivat vaalilupauksissaan ihan muuta, mutta kun oma napa on lähinnä, niin mitäs muista? Leikkaisivat ja verottaisivat isotuloisia, yksi lukija kommentoi.

*Opiskelijat sekä lapsiperheet rauhaan! Säästöjä olisi tullut myös rikkaiden verojen kiristämisellä sekä eduskunnan palkkojen alennuksella, mutta eihän ministerit omiaan halua rankaista!

*Alkoholi ja makeisvero mieluummin tappiin kuin esim. opetusryhmien kasvatus! Sairasta hommaa hallitus!!

*Miksei suuryritysten veronkiertoon/suunnitteluun puututtu mitenkään?

*Lääkkeiden verotus/kelakorvaus olisi jätettävä rauhaan.

*Opintotukea ei olisi pitänyt leikata, päinvastoin. Työn tehokkuutta julkisella sektorilla pitää ehdottomasti tehostaa, poistaa muita pidempi lomaoikeus ja lyhyempi viikkotyöaika. Pelkkä viikkotyöaika on yli 2 työviikkoa vuodessa!

*Metsään mennään ja todella lyhytnäköistä säästää koulutuksesta:(

*Lapsilta ei pitäisi leikata, ei suurentaa päiväkotiryhmiä. Koulutus on tärkeää, päiväkodin hoidonrajoitus on ihan jees, jos toinen vanhemmista on kotona. Myöskään vanhuksilta ei pitäisi leikata. Työaikojen pidennys ei ole taas hyväksi myöskään lapsille. 10h päivä päiväkodissa on nyt jo pitkä, entäs sitten kun päivä venyy 11h jos työaika pitenee 30min päivässä. Kaikki eivät ole töissä päiväkotien vieressä eikä päiväkoti aina ole se lähin myöskään.

… mutta monelta löytyi myös ymmärrystä Sipilän hallituksen urakalle

*Valinta on samaa luokkaa kun valitsisi ruton ja koleran väliltä. Jotain tarvitsee nyt tehdä ja onneksi näyttää siltä, että tämä hallitus siihen kykenee.

*On reilua että kaikki joutuvat säästötalkoisiin, ei vaan rikkaat esim. veronkorotuksilla. Verot muutenkin kovimmat maailmassa. Vaikeina aikoina on tehtävä vaikeita valintoja.

*Erittäin hyvä, että ay-liike pannaan selkä seinää vasten: yhteiskuntasopimus tai leikataan lisää lapsiperheiltä. Siinähän sitten ay-pomot selittävät, että saavutettuihin etuihin ei saa koskea, mutta että vähäosaisemmat varmaan ottavat sen selkänahastaan.

*Kun kerran jotain täytyy päivänselvästi tehdä, niin nämä kuulostavat siedettäviltä. Päätös se on huonokin päätös, eikä edellinen hallitus saanut edes niitä aikaan. Aika näyttää saadaanko näillä Suomi takaisin oikeille raiteille. Hyvä, kun kuitenkin ainakin yritetään! Jatkossakin rohkeita päätöksiä ja enemmän vastuuta meille ihmisille omista teoista ja tekemättä jättämisistä! Valtion ei tarvitse olla maksumies ihan kaikessa!!

*Hyvä että ulkomaalaiset korkeakouluopiskelijat joutuvat maksamaan koulutuksestaan. Vihdoinkin osoitetaan suomalaiselle nuorelle oikeudenmukaisuutta. Olen tyytyväinen Sipilän säästöhankkeisiin. Elämme taloudellisesti vaikeassa ajassa. ON tehtävä leikkauksia. Oppositio on heti moittimassa, tietysti. Olisivatko he olleet pelastamassa Suomea taloudelliselsta katastrofilta? Joskus on leikattava että uutta kasvua syntyy.


Uuden hallituksen urakka ja päätökset ovat kirvoittaneet paljon kommentteja myös sosiaalisessa mediassa:

:

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja