Mainos

Tunnustuksen aitous kyseenalainen

Terrori-iskujen tekijäksi tunnustautuneen al-Qaidan alaisena esiintyvän ryhmän toiminnasta ei ole aiempia tietoja. Asiantuntijoiden mukaan tunnustus saattaa olla epäaito.

Aiemmin tuntematon al-Qaidan nimissä toimiva ryhmä on ilmoittautunut syylliseksi Lontoon terroristi-iskuihin. Sekä Britannian että Yhdysvaltain viranomaiset ovat kuitenkin korostaneet, että tunnustuksen aitoudesta ei ole varmuutta.

Ryhmä kutsuu itseään nimellä "al-Qaidan Jihadin salainen ryhmä Euroopassa". Se ilmoitti internet-sivulla julkaisemassaan tiedotteessa, että ryhmä on tehnyt iskut.

- Mujahedinimme ovat suorittaneet siunatun hyökkäyksen Lontoossa, ja nyt Britannia palaa pelossa ja kauhussa. Olemme toistuvasti varoittaneet Britanniaa ja pitäneet lupauksemme, viestissä todettiin.

Lisäksi uhattiin, että Tanskaa ja Italiaa rangaistaan samalla tavalla, mikäli maat eivät vedä joukkojaan Irakista ja Afganistanista, kertoivat Italian uutistoimisto Ansa ja arabilehti al-Quds al-Arabi.

Asiantuntijoiden mukaan "Salaisen ryhmän" tunnustukseen tulee suhtautua kriittisesti, koska ryhmän toiminnasta ei ole aiempia tietoja. Lisäksi epäilyjä herättää se, että viestiä ei ollut lähetetty internet-sivulle käyttäen turvattua, peukaloinnin estävää kanavaa.

- Suhtautuisin tähän epäilevästi. Kuka tahansa voisi esittää tällaisen tunnustuksen internetissä, totesi al-Qaidan internet-sivuja tarkkaileva asiantuntija Paul Eedle.

Monet aiempien iskujen yhteydessä tehdyt tunnustukset ovat osoittautuneet vääriksi.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.