Tunnetut suomalaismiehet kesäkunnossa – monet laihtuneet roimasti

Kesällä 2013 moni kotimainen tähti jaksaa aiempaa paremmin puurtaa työnsä saralla painonpudotuksen ansiosta.

Muun muassa koomikko Sami Hedberg, laulaja Arttu Wiskari, kansanedustaja Mikael Jungner ja kiinteistönvälittäjä Jethro Rostedt ovat hoikistuneet kevään aikana. Osa heistä puolivahingossa, osa tiettyyn tavoitteeseen treenaamalla.

”Vyönsolki ei enää paina”

Stand up -koomikko Sami Hedberg on tänä vuonna organisoinut kesälle puolimaratonia. Hedberg osallistuu Pullukka puolimaratonille -tapahtumaan myös itse ja on orientoitunut koitokseen personal trainerin kera. Vuoden alusta alkanut treenaaminen näkyy muun muassa laihtumisessa ja olon kohentumisessa.

– Vuodenvaihteessa painoin vielä 122 kiloa. Viikko sitten punnitessa vaaka näytti 109 kiloa, joten onhan nyt eri meininki. Enää ei autolla ajaessa vyönsolki paina niin että veri roiskuu, Hedberg veisteli kuluneella viikolla.

Wiskarilla kova keikkakunto

Mökkitie ja Tuntematon potilas -hiteistään tunnettu Arttu Wiskari on tänä kesänä huomattavasti paremmassa kunnossa, kuin ensimmäisen albumin julkaisun aikaan vuonna 2011. Laulajalla on ollut käynnissä laaja elämäntapojen remontti ja huikeita tuloksia oli tullut jo kevään aikana. Wiskari kertoi MTV3.fille huhtikuussa pudottaneensa painoaan vain kuudessa viikossa noin 15 kilon verran.

– 12 kiloa lähti puhdasta rasvaa ja loput nesteitä. Nyt olen tikissä kesää varten. Ensimmäinen kymmenen kiloa kun lähti, niin heti oli helpompi olla. Nyt on kevyempi olla ja uni on paljon parempaa. Kaikessa se näkyy, mitä tekee, esimerkiksi on kivempi sitoa kengännauhoja, Wiskari kuvaili.

Kansanedustaja Mikael Jungnerin elämä muuttui, kun hän kävi lähellä kuolemaa elokuussa 2012. Tuolloin Mikael sai sydänkohtauksen, mutta selvisi tilanteesta nopealla hoidolla. Tilanne havahdutti Jungnerin kuitenkin syömään terveellisemmin ja mies kertoo MTV3.fille myös kuntoilevansa aktiivisesti.

– Olen kuntoillut ja syönyt kevyemmin, laihtunut olen kahdeksan kiloa. Se on hauska, miten nopeasti terveelliseen ruokaan tottuu, se maistuu hyvältä. Tarkoituksena ei ollut laihtua, se tapahtui ihan siinä sivussa. Tavoitteena oli, että kunto on hyvä, ettei nyt ihan heti tule perään toista sydänkohtausta, Jungner kertoi alkuvuodesta.

Onko kilojen katoamisen huomannut jotenkin konkreettisesti päivittäisessä elämässä?

– Vöihin on pitänyt tehdä lisää reikiä. Nyt pitäisi varmaan keksiä, mikä olisi terveellinen tapa lihoa takaisin, koska ei nyt sentään vaatteita viitsisi vaihtaa.

MTV3:n Diili-ohjelmasta tuttu kiinteistönvälittäjä Jethro Rostedt kuvailee olleensa laihdutuskuurilla armeijan jälkeen lähes koko ikänsä. Tällä kertaa Jethro on kuitenkin myös onnistunut pudottamaan painoaan, nimittäin yli kymmenen kilon verran. Rostedt innostui ottamaan itseään kunnolla niskasta kiinni tehtyään elämänmuutoksen Ylen Elämä pelissä -ohjelmassa.

– Aika mukavastihan tässä on kiloja lähtenyt, yhteensä 11,3 kiloa. En nyt tiedä, onko tavoitteena rantakunto, mutta kunhan nyt ei ihan rantapallo olisi, Jethro heitti alkukeväästä.

Jehtro on huomannut laihtumisen aiheuttaneen elämään konkreettisia muutoksia ja miehen muodonmuutos on kerännyt huomiota myös ulkopuolisilta.

– Ohikulkijat ovat sanoneet, että laihtunut olet, kun silmät näkyvät, Jethro nauraa.

– Vaatekaapin sisällöstä yli puolet on mennyt uusiksi, vanhat pöksyt putoavat jalasta. Tällä kertaa olen sen verran asenteella mukana tässä, että olen heittänyt vanhat vaatteet pois. Yhden ison takin pidin ihan vain pilailumielessä.

Röyhkä intoutui paastoamaan

Muusikko Kauko Röyhkä on puolestaan harrastanut kesän aikana paastoa. Miehen mahdollisesta laihtumisesta ei ole tietoa, mutta paastosta laulaja kertoi virallisella Facebook-tilillään. Röyhkä kirjoittaa paastonneensa joka toinen päivä yli kolmen kuukauden ajan.

– Täällä ulkomaillakin se on onnistunut, vaikka olenkin paastopäivinä juonut vähän viiniä tai olutta. Kohtuus kaikessa, paastoamisessakin. Ei elämän pidä olla mikään kärsimysnäytelmä, Röyhkä kirjoittaa.

Paastosta innostunut muusikko kuvailee elämän olevan paaston myötä paremmin hallussa.

– Nälkää en ole joutunut kokemaan, paastopäivän iltana on korkeintaan vähän tylsää kun ei voi syödä. Mutta se tunne menee nopeasti ohi. Paastopäivänä syön siis vain lounaan, joka on yleensä normaalilounasta vähän kevyempi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat