Mainos

Tunnettu venäläinen mafiapomo yritettiin murhata

Yhtä Venäjän alamaailman suurista nimistä, mafiapomo Vjatshelav Ivankovia, on ammuttu Moskovassa.

Tarkka-ampuja sai Ivankovin tähtäimeensä, kun tämä oli poistumassa Moskovassa sijaitsevasta thairavintolasta. Mahaansa osuman saanut Ivankov kiidätettin sairaalaan. NTV-televisiokanavan mukaan hänelle on tehty hätäleikkaus.

Uutistoimisto RIA Novostin mukaan tapauksen tiimoilta on käynnistetty rikostutkinta, jossa rikosnimikkeinä ovat tällä hetkellä murhan yritys sekä laiton aseenkäyttö.

69-vuotias Vyacheslav Ivankov on Venäjän alamaailman yksi pahamaineisimmista rikollisista. Häntä kutsutaan "Pieneksi japanilaiseksi" (Japontshik), oletettavasti koska hän taitaa japanilaisen taistelulajin, ju-jitsun, salat.

Ivankov aloitti rikollisen uransa jo 60-luvulla salakuljettamalla aseita ja käymällä huumekauppaa. Hän oli pitkään vankilassa, kunnes vapautui sieltä Neuvostoliiton kaaduttua vuonna 1991. Ivankov pakeni Venäjältä ja siirtyi terrorisoimaan venäläiskaupunginosaa New Yorkin Brooklynissa. Kärsittyään yhdeksän vuoden vankeustuomion Yhdysvalloissa, Ivankov vapautettiin vuonna 2004. Hänet kuitenkin karkotettiin takaisin Venäjälle.

Koti-Venäjällä Ivankov laitettiin jälleen telkien taakse, mutta vapautettiin pian uudelleen vuonna 2005.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.