Mainos

Tunnettu hakkeri vankilaan

Kuuluisa tietokonehakkeri on tuomittu vankeuteen Yhdysvalloissa.

Mm. Nokian, Motorolan sekä Fujitsun tietojärjestelmiin murtautunut Kevin Mitnick on saanut lähes 4 vuoden vankeustuomion. Hän joutuu maksamaan kullekin yhtiölle korvauksia vain reilut 20 tuhatta markkaa, koska oikeus katsoi, ettei hän selviydy syyttäjien vaatimista miljoonakorvauksista. Nokialle hakkeroinnista arvioidaan koituneen jopa satojen mljoonien markkojen vahingot.

Kevin Mitnick, Hakkeri, Nokian logoa

Tuomittu korvaus oli erittäin pieni, koska syyttäjä oli vaatinut liki 9,5 miljoonan markan korvauksia. Los Angelesin oikeustalon ympärille oli kerääntynyt runsas Mitnickin vapauttamista vaativien kannattajien ryhmä. Myös Internetissä on runsaasti hänen vapauttamistaan vaativia sivustoja. Syyskuussa Mitnickin kannattajat hakkeroivat New York Timesin kotisivun, joka jouduttiin sulkemaan. Lehti oli julkaissut kriittisen artikkelin Mitnickistä.

Maailman kuuluisimman hakkerin elämästä on tehty useita kirjoja ja elokuva, jonka ensi-ilta on loppuvuodesta. Kevin Mitnick oli maailman etsityin tietokonehakkeri kunnes Yhdysvaltain liitovaltion poliisi pidätti hänet vuonna 95.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.