Mainos

Israel aloitti kostotoimet surmattujen teinipoikiensa vuoksi

Israel on aloittanut kostoiskut kuolleiden teinipoikiensa takia. Silminnäkijöiden mukaan Israel räjäytti yöllä poikien sieppaamisesta epäilemiensä palestiinalaismiesten kotitalot. Epäillyt Hamas-järjestön miehet ovat yhä karkuteillä.

Israel teki myös kymmeniä ilmaiskuja Gazan alueelle, mihin Gazasta vastattiin rakettitulella. Iskujen ei tiedetä aiheuttaneen kuolonuhreja.  

Israel kertoi eilen, että se on löytänyt aiemmin siepatut kolme israelilaista teinipoikaa tapettuina Länsirannan eteläosasta. Se syytti poikien kuolemasta palestiinalaisten Hamas-järjestöä ja vannoi kostoa.  

- Ihmiseläimet sieppasivat heidät ja murhasivat kylmäverisesti. Hamas on vastuussa ja Hamas saa maksaa, sanoi Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu.  

Hamas on kiistänyt olevansa millään tavalla osallinen poikien sieppaukseen tai kuolemaan. Järjestö sanoo, että Israelin hyökkäys avaisi "helvetin portit".  

Armeija ampui nuoren palestiinalaisen  

Israelin joukot ampuivat yöllä 18-vuotiaan palestiinalaisen pohjoisella Länsirannalla. Ampuminen tapahtui pakolaisleiriin tehdyssä ratsiassa, kertoivat palestiinalaisten turvallisuusviranomaiset ja sairaalalähteet.  

Israelin armeija ei ole kommentoinut tapausta. Palestiinalaislähteiden mukaan se ei kuitenkaan liittyisi operaatioihin, jotka Israel käynnisti kuolleiden teinien takia.  

Teinit katosivat kolme viikkoa sitten. Sen jälkeen Israel on pidättänyt yli 400 palestiinalaista. Noin kaksi kolmannesta heistä on Hamasin jäseniä. Lisäksi yhteenotoissa on kuollut viisi palestiinalaista.  

Hamasin mielestä Israel käyttää sieppausta tekosyynä tuhota liike.  

- Miehittäjä (Israel) yrittää käyttää tarinaa oikeuttaakseen laajan sotansa ihmisiämme, vastarintaamme ja Hamasia vastaan, sanoi järjestön edustaja Sami Abu Zuhri.  

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja