Mainos

Tunnelista näytöt sprinttimaajoukkueeseen

Suomen hiihtomaajoukkue panostaa entistä enemmän sprinttikilpailuihin, joita järjestetään tulevan kauden maailmancupissa viisi. Kansainvälinen hiihtoliitto FIS päätti lisäksi toukokuisessa kokouksessaan, että Lahden vuoden 2001 MM-kisojen ohjelmaan sisällytetään maastohiihdon sprinttikisa.
-Haluaisin kehittää sprinttiä nimenomaan henkilökohtaisena kisana. Kiinnostus kasvaa ja harjoittelu muuttuu, kun jaossa on henkilökohtainen maailmanmestaruus, Suomen hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Pekka Kyrö mietti.
-Tuleva kausi on tärkeä, sillä FIS tekee sen kokemusten perusteella päätöksen, onko Lahden MM-sprintti viesti- vai henkilökohtainen kilpailu, Kyrö perusteli. Viime kaudella Ari Palolahti voitti Milanossa sprinttikisan joulukuussa, ja kuittasi ykköstilastaan 11000 Sveitsin frangia eli runsaat 41000 markkaa.

Oma maajoukkue

Kyrö kertoi myös, että hiihtoliitto satsaa sprinttiin omana lajinaan, sitä varten perustetaan mm. oma maajoukkue. Sprinttimaajoukkue seulotaan ainakin osin Vuokatin hiihtotunnelissa. Ensimmäinen näyttöaika on syyskuussa, hyvissä ajoin ennen kauden alkua.
-Näyttöpaikka on nyt kaikille avoin ja hiihtotunnelin ansiosta ensimmäinen näyttöaika on jo syyskuussa, Kyrö selvitti. Hiihdon miesten maajoukkue on jo koolla. Se leireilee par'aikaa Vuokatissa. Myös naisten maajoukkueen ohjelmistoon sisältyy Vuokattiin matkaaminen heinäkuussa. Vuokatin tunneli on ollut heinäkuussa myös Saksan ja USA:n ampumahiihtojoukkueiden käytössä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.