Mainos

Tunisiassa yli 200 suomalaista - matkustajilla huoli paluulennoista

Suomen Tunisian-suurlähetystön tietoon ei ole tullut yhtään tapausta, jossa suomalaismatkailijat olisivat olleet vaarassa. Maassa on runsaat 200 lomamatkalaista ja joitain omatoimimatkailijoita.

Suurlähettiläs Tiina Jortikka-Laitisen mukaan omatoimimatkailijoiden huolet liittyvät lähinnä paluulentoihin, koska on odotettavissa, että Tunisian lentoliikenne on sekaisin vielä päiviä.

Suurlähettilään mukaan mielenosoitukset ovat laantumassa, mutta erilaiset kahakat ja vandalismi lisääntyvät. Tämä on hyvä myös suomalaismatkailijoiden ottaa huomioon, Jortikka-Laitinen sanoo.

- Lomamatkailijoita on kehotettu pysymään hotelleissa ja seuraamaan tilannetta. Yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa.

Yön aikana pääkaupungissa Tunisissa oli paljon levottomuuksia ja kauppoja ja pankkeja ryösteltiin. Jortikka-Laitinen kuuli yöllä ammuskelua, mutta päiväsaikaan tilanne oli päällisin puolin rauhallinen.

- Turvallisuustilanne on ilmeisesti hyvin vahvasti armeijan käsissä. Armeijan kalustoa näkyy runsaasti katujen varsilla, suurlähettiläs kertoi.

(MTV3 - STT)

Katso Janne Hopsun juttu:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.