Mainos

Tunisiassa ministerien joukkoero

Tunisian väliaikainen hallitus pyristelee irti entisestä valtapuolueesta RCD:stä, joka on hallinnut maata koko itsenäisyyden ajan.

Kaikki RCD:hen kuuluneet ministerit ovat eronneet puolueesta, kertoo Tunisian televisio. Joukkoero tapahtui, kun mielenosoittajat vaativat RCD:n hajottamista.

Arvostelijoille ei riitä se, että ainoastaan itsevaltainen presidentti Zine al-Abidine Ben Ali väistyi vallasta viime viikolla.

- Ben Alin sakki on jäljellä RCD:ssä, ja se yrittää varastaa vallankumouksen ja marttyyrien veren, sanoi ammattiliittoaktivisti Lazhar Gharbi.

Asiantuntijoiden mielestä valtapuoluetta on käytännössä mahdotonta juuria pois yhteiskunnasta. RCD:llä on ylivoimainen enemmistö parlamentista, ja virkamieskunta on valittu puolueen valta-aikana. Lisäksi kahdella miljoonalla tunisialaisella on puolueen jäsenkirja. Maassa on kymmenen miljoonaa asukasta.

Mielenosoittajat pyrkivät valtapuolueen päämajaan

Poliisi on ampunut varoituslaukauksia pysäyttääkseen valtapuolueen päämajaan pyrkivät mielenosoittajat maan pääkaupungissa Tunisissa.

Noin tuhat ihmistä osoittaa mieltään maata koko itsenäisyyden ajan hallinneen RCD-puolueen päämajan edustalla. Poliisi ampui varoituslaukauksia kun mielenosoittajat pyrkivät ylittämään aluetta ympäröivän muurin.

Mielenosoittajat vaativat valtapuolueen hajottamista.

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.