Mainos

Tunisian levottomuuksissa jo 100 uhria?

Tuhannet tunisialaiset ovat osoittaneet jälleen mieltään uutta hallitusta vastaan. Samalla maan suurin ammattiliitto ilmoitti, ettei se lähde hallitukseen vanhan hallinnon edustajien kanssa.

YK kertoo lähettävänsä maahan ihmisoikeustutkijoita selvittämään viime viikkojen levottomuuksia. YK:n ihmisoikeuskomissaari Navi Pillay kertoo saaneensa tietoja, joiden mukaan yli sata ihmistä on kuollut väkivaltaisuuksissa. Hallitus on puhunut ainakin 78 kuolleesta.

Mielenosoituksia on ollut pääkaupungin Tunisin lisäksi myös useissa muissa kaupungeissa. Mielenosoittajat toivottivat myös uudelle hallitukselle terve menoa Saudi-Arabiaan, jossa maata 23 vuotta itsevaltaisesti hallinnut presidentti Zine al-Abidene Ben Ali jo on.

Syyttäjäviranomaiset ovat aloittaneet tutkimukset Ben Alin perheen kotimaisista että ulkomaisista varoista. Saudi-Arabia taas kielsi ex-presidentiltä kaiken osallistumisen poliittiseen toimintaan.

Uudesta hallituksesta erosi eilen yhteensä neljä ministeriä, joista kolme oli ammattiliiton edustajia. Hallituksen on määrä kokoontua pikapuoliin.

-Protestit jatkuvat joka päivä, kunnes pääsemme eroon hallitsevasta puolueesta. Diktaattori lähti mutta diktatuuri jäi, sanoo Tunisissa mieltään osoittanut opettaja Faydi Borni.

(MTV3 - STT-Reuters-AFP)

Katso Nina Rahkolan juttu:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.