Mainos

Tunisian hallitukselta lisää rahaa köyhille

Tunisiassa hallitus on luvannut lisää rahaa maan keskiosan köyhille alueille, joiden asukkaita on tullut osoittamaan mieltään pääkaupunkiin. Alueiden kehittämiseen annetaan hallituksen mukaan 260 miljoonaa euroa.

Sadat mielenosoittajat ovat jatkaneet leiriytymistä pääministeri Mohammed Ghannouchin kanslian edustalle. Mielenosoittajat vaativat väliaikaisen hallituksen eroa, koska siinä on liikaa vanhan vallan edustajia.

Hallitukseen on luvassa muutoksia mahdollisesti vielä tänään, kun ministerierojen tyhjiksi jättämiä paikkoja ryhdytään täyttämään. Muutokset eivät välttämättä tyydytä mielenosoittajia.

Tunisialaiset poliitikot keskustelevat parhaillaan myös mahdollisuudesta perustaa neuvosto valvomaan hallitusta, kertovat neuvottelulähteet. Neuvoston tehtävänä olisi varjella vallankumousta, joka puolitoista viikkoa sitten kaatoi presidentti Zine al-Abidine Ben Alin.

Tunisian armeijan komentaja on varoittanut mielenosoittajia valtatyhjiöstä, joka voisi johtaa uuden diktatuurin syntymiseen. Komentaja sanoi armeijan puolustavan vallankumousta mutta kehotti mielenosoittajia antamaan "tälle tai jollekin toiselle" hallitukselle työrauhan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.