Mainos

Tunisialaisyhtiö: Räjähdelaivan rahti ei ollut sotilaskäyttöön

Tunisialaisyhtiön mukaan sunnuntaina kiinniotettu alus kuljetti yhtiön toimeksiannosta räjähteitä Sudaniin. Räjähteitä ei yhtiön mukaan aiottu käyttää sotilastarkoituksiin.

Kreikka on aserttanut syytteeseen räjähteitä kuljettaneen Baltic Sky -aluksen miehistön. Kreikan viranomaiset eivät kuitenkaan halunneet kertoa jutun mahdollisista terroriristikytkennöistä.
Myöhään illalla tunisialainen yhtiö ilmoitti, että alus kuljetti yhtiön toimeksiannosta räjähteitä Sudaniin. Räjähteitä ei yhtiön mukaan aiottu käyttää sotilastarkoituksiin.

Aluksesta löydettiin 680 tonnia räjähteitä, kun se pidätettiin Kreikan länsirannikon vesillä sunnuntaina. Räjähdemäärä "vastaa atomipommia", sanoi Kreikan kauppalaivastoministeri George Anomeritis.

Komorien saarten lipun alla purjehtivassa aluksessa oli miehistönä viisi ukrainalaista ja kaksi azeria. Aluksen rahtikirjojen mukaan lasti oli määrä viedä Sudanissa toimivalle yhtiölle, jota ei kuitenkaan kreikkalaisviranomaisten mukaan ole olemassakaan.

Sudan kuuluu Yhdysvaltojen listalle terrorismia tukevista maista. Ministeri Anometris ei kuitenkaan suostunut arvioimaan, oliko räjähteet määrä käyttää terrori-iskuihin.

-Koska kukaan ei tiedä, minne räjähteitä oltiin viemässä, niin kukaan ei tiedä, mihin niitä aiottiin käyttää. Tutkimukset jatkuvat, ministeri sanoi.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.