Mainos

Tunisialaiset kokoontuivat kynttiläkulkueeseen Helsingissä

Joukko Suomessa asuvia tunisialaisia kokoontui tänään eduskuntatalon eteen juhlimaan maassaan tapahtunutta vallanvaihdosta. Samalla muistettiin kynttilöin niitä tunisialaisia, jotka menehtyivät väkivaltaisuuksissa.

Tunisialaiset kokoontuivat kahden aikoihin iltapäivällä eduskuntatalon edustalle puolen tunnin kynttilämielenosoitukseen. Sieltä he marssivat Tunisian lähetystölle.

Marssijat olivat lähinnä Suomessa asuvia tunisialaisia. Tunisian viime päivien tapahtumien aiheuttamat tunteet olivat monella pinnassa.

- Tunisialaiset ovat nyt pitäneet yhtä tavalla, jota ei olla ennen nähty ja tämä on ihan varmasti herättänyt paljon tunteina ei pelkästään Tunisiassa vaan kansainvälisesti, kaikkien arabimaiden kesken ja Euroopassa. Paluuta menneeseen ei ole vaan nyt pidetään yhtä ja rakennetaan parempi uusi tulevaisuus Tunisialle, sanoo kulkueeseen osallistunut Cene Ferjani.

Salah Boughoiri puolestaan ylisiti suomalaista demokratiaa ja toivoi, että se etenisi Tunisiaan asti.

- Kyllä toivomme hyvällä sydämellä, että tää Suomen mailli siirtyy sinnepäin, demokratia ja kaikki mitä pitää olla.

Susanna Bakhouche sanoi uskovansa, että Tunisian tapahtumat saattavat olla esimerkkinä selllaisille maille, joissa ei ole demokratiaa ja sananvapautta.

- Kyllä me uskotaan, että tää voi olla kuva muille arabimaille siitä, että jos ei ole sananvapautta, pitää uskaltaa puhua ja avata suunsa, jos ei olla tyytyväisiä.

(MTV3 )

Katso Pekka Tapolan juttu (Seitsemän uutiset 16.1.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.