Mainos

Tungosta sijoitusmessuilla

Sijoitettavaa rahaa tuntuu jälleen löytyvän laman jälkeen. Näin voidaan päätellä siitä ihmispaljoudesta, joka tänään tungeksi Helsingissä sijoitusmessuilla etsimässä sijoitusvinkkejä.

Kyynärpäätaktiikka vallitsi tänäänHelsingin Wanhassa Satamassa, jossa sadat sijoittajat tungeksivat etsimässä tietoa tämän hetken tuottoisimmista sijoituskohteista.
Liikkeellä on ilmeisesti enemmän löysää rahaa kuin järjestäjät olivat osanneet kuvitella, osassa tilaisuuksia asiantuntijoiden kullankalliit vinkit hukkuivat ihmismassaan.

Analyytikkojen suosikkeja ovat elektroniikkateollisuuden ja pankkien osakkeet. Niiden osakekurssit ovat nousseet jopa enemmän kuin sinänsä huiman nousun tehnyt Helsingin Pörssin HEX-yleisindeksi. Myös metsäteollisuuden osakkeet ovat olleet tuottoisia. Metalliteollisuus sen sijaan ei ole ollut aivan muiden alojen vauhdissa.
Analyytikot näkevät silti lähes kaikilla aloilla vielä kasvun mahdollisuuksia. Osakkeiden keskimääräinen tuotto on viime vuosina ollut kymmenen prosentin luokkaa, kun pankkitalletusten korot ovat olleet vain prosentin verran.Suomalaiset ovat kuitenkin tottuneempia makuuttamaan rahojaan pankissa.
(MTV3/Leena Laakso)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.