Mainos

Tummien perhosten koti Suomen katsotuin elokuva

Kotimaisen elokuvan vetovoima jatkuu vahvana. Viime viikonlopun neljä katsotuinta elokuvaa oli kotimaisia. Kaikkiaan kotimainen elokuva on saanut jo yli neljännesmiljoonaa katsojaa vuoden ensimmäisten viikkojen aikana.

Dome Karukosken nuorten ongelmiin pureutuva Tummien perhosten koti nousi viime viikonlopun katsojatilastossa ykköseksi 16.088 katsojalla. Aiemmin johtopaikkaa pitänyt Sooloilua oli viikonlopun hyvä kakkonen, Rölli kolmonen ja Tali-Ihantala nelonen. Tummien perhosten kodin katsojaluku on nyt 42 914. Elokuva pohjautuu Leena Landerin samannimiseen romaaniin, joka oli Finlandia-palkintoehdokas 1991. Kirja on käännetty neljälletoista kielelle ja julkaistu seitsemässätoista maassa.

Lauri Nurksen ohjaama ja Nina Koljosen tuottama romanttinen nykyaikaiskomedia Sooloilua keräsi neljäntenä viikonloppunaan tasan 15 000 katsojaa ja oli viikonlopun toiseksi katsotuin elokuva. Katja Kallion samannimiseen romaaniin perustuvalla elokuvalla on koossa nyt 114 709 kävijää. Sen menestys on ollut hyvin tasaista koko ajan.

Kotimaiselle 66,5 % viikonlopun katsojista

Viikonlopun kolmanneksi katsotuin elokuva oli Pekka Lehtosaaren ohjaama piirrosanimaatio Röllin sydän, joka kokosi kuudentena viikonloppunaan 9 956 katsojaa ja nousi 111 565 kävijään. Elokuvaa levittää Nordisk Film 65 kopiolla ja sen on tuottanut MRP Matila Röhr Productions. Animaatio on menestynyt myös Venäjällä, jota se kiertää 200:lla kopiolla. Venäjällä Röllillä on jo yli 200 000 katsojaa.

Myös viikonlopun neljänneksi katsotuin elokuva oli kotimainen: Åke Lindmanin ja Sakari Kirjavaisen ohjaama sotaelokuva Tali-Ihantala 1944 kokosi seitsemäntenä viikonloppunaan 8 261 katsojaa. Erityisesti aikuisyleisön suosima elokuva nousi jo 163 301 kävijään. Elokuva kertoo kuinka Suomen armeija pysäytti Neuvostoliiton puna-armeijan etenemisen raskaissa taisteluissa Tali-Ihantalan maastossa kesä-heinäkuun vaihteessa vuonna 1944.

Kotimaiset elokuvat kokosivat viikonloppuna kymmenen katsotuimman elokuvan yleisöstä 66,5 prosenttia. Vuoden muutaman ensimmäisen viikon aikana kotimainen elokuva on vetänyt kaikkiaan 263 841 kävijää.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.