Tumma suklaa tekee hyvää sydämelle

Yleensä ihmisiä syyllistetään suklaalla herkuttelusta, mutta tuore amerikkalaistutkimus paljastaa, että tumma suklaa tekee hyvää sydämelle. Muutama pala tummaa suklaata laajentaa verisuonia ja vähentää näin sydäninfarktin vaaraa.

Tumma suklaa auttaa myös alentamaan veren kolesterolia, käy ilmi tutkimuksesta, josta kerrottiin lääketieteellisen Journal of American College of Nutrition -lehden uusimmassa numerossa. Tutkimuksesta kertoi Svenska Dagbladet tiistaina.

Tumman suklaan terveysvaikutusten taustalla ovat flavonit, kasveissa esiintyvät keltaiset väriaineet. Professori Mary Engler oli mukana Kalifornian yliopiston tekemässä tutkimuksessa. Koehenkilöt söivät flavoneja runsaasti sisältävää suklaata päivittäin, ja jo muutaman viikon kuluttua voitiin todeta, että verisuonet laajenevat aiempaa paremmin.

-Tämä on laajin kliininen tutkimus, joka osoittaa, että verisuonten toimintaa voidaan kohentaa syömällä runsaasti flavoneja sisältävää tummaa suklaata päivittäin pidemmän aikaa, Engler sanoi.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja