Tumma suklaa on suklaiden samppanja

Tumma suklaa eroaa maitosuklaasta kuin samppanja kevytsiideristä, Voisilmäpeliä-blogin kirjoittaja Eeva Kolu kertoo Trendi-lehdessä.

Joulu on vuoden kuumin suklaasesonki. Tumma suklaa on paitsi trendikästä myös terveellistä. Tutkijat ovat todenneet sen sisältävän runsaasti flavonoideja, jotka muun muassa suojaavat sydäntä. Mutta valitettavasti tummakin suklaa sisältää kaloreita.

Etene vaaleasta tummaan

Eeva Kolu kertoo Trendi-lehdessä, miten vannoutunut maitosuklaan ystäväkin oppii rakastamaan tummaa suklaata.

– Maitosuklaan ja tumman suklaan ero on kuin kevytsiiderin ja aidon samppanjan. Kun makuaisti tottuu täyteläiseen tummaan, alkaa maitoversio maistua jopa arkiselta.

Kolu kertoo vinkkejä, miten tumman suklaan makuun pääsee parhaiten:

• Aloita vaaleimmasta suklaasta, etene kohti tummempia.

• Tunnustele ja tarkastele suklaan pintaa. Laadukas suklaa kiiltää, eikä tunnu rasvaiselta tai rakeiselta. Hyvä suklaa napsahtaa terävästi taittaessa.

• Anna suklaan sulaa kielellä ja pyörittele sitä kitalakea vasten. Huomaa, kuinka maku ja koostumus muuttuvat ja kehittyvät.

• Tarjoile eri suklaiden välissä haaleaa vettä ja vaaleaa leipää, jotka neutraloivat suusta edellisen suklaan maun.

• Vaihda mielipiteitä makuelämyksestä ja saat suklaasta laajemman kuvan.

Lue myös:

    Uusimmat