Mainos

Tulvavedet kohoavat Vietnamissa

Yli sataatuhatta ihmistä uhkaa evakuoiminen Vietnamin eteläosissa, kun Mekongjoen tulvat ovat saavuttamassa Mekongin suiston. Viranomaisten mukaan veden korkeus on noussut 10-20 senttiä viime päivinä, eli jo vaaralliselle tasolle.

Tulvat ovat katkaisseet liikenteen joella monilla alueilla maaseudulla. An Giangin ja Dong Thapin maakunnissa viisi lasta kuoli tulviin pudottuaan jokeen. Tulvien aiheuttamat maanvyörymät ovat aiheuttaneet lisäksi suuria aineellisia tuhoja. 40000 taloa ja kymmeniä tuhansia riisiviljelmiä on veden alla.

Mekongjoki tulvii kolmatta vuotta peräkkäin Vietnamissa. Joen suistoalue on maan talouden kannalta elintärkeä, koska se muodostaa riisinviljelyn keskuksen. Viranomaisten mukaan vesi jatkaa nousuaan myös lähipäivinä.

Joen suistoalueella asuu 16 miljoonaa ihmistä. Viime vuonna tulvissa kuoli 322 ihmistä.

Tulvahuippua odotetaan Kiinan itäosassa

Yli viisi miljoonaa ihmistä valmistautuu kohtaamaan Jangtsejoen tulvahuipun Kiinan itäosissa sijaitsevassa Nanjingissa. Historiallista kaupunkia suojaa 37 km pitkä tulvapatojen verkosto. Tulvat ovat alueella yleisiä, mutta nyt odotetaan neljään vuoteen voimakkainta tulvaa. Vesi joessa nousi keskiviikkona 50 senttiä yli kriittisen rajan.

Nanjing on viimeisiä vaaranalaisia alueita, ennen kuin tulvavedet laskevat mereen. Joen yläjuoksulla vältettiin tämän vuoden voimakkaista tulvista huolimatta vuoden 1998 tulvakatastrofi. Tänä vuonna on tulvien vuoksi kuollut ainakin 1200 ihmistä. Vuonna 1998 40000 ihmistä menetti henkensä tulvissa.

Venäjän Kaukoidässä varauduttiin perjantaina uhkaavaan Malinovka-, Ussurka- ja Ussurijokien tulvahuippuun. Tulvien uskotaan uhkaavan Dalneretshenskin kaupunkia. Alueelle on julistettu hätätila tulvien vuoksi. Elämä on kuitenkin jo palaamassa normaaliin uomiinsa muutamissa kaupungin läheisissä kylissä.

(MTV3-STT-AFP-Itar-Tass)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.