Mainos

Tulvaveden nousu pysähtynyt Pohjanmaalla

Tulva on pitänyt Valtatie 8:n suljettuna Oravaisissa.

Kuluva päivä ei ole tuonut suurta muutosta toista päivää jatkuviin tulviin Oravaisissa ja Vöyrillä. Veden nousu on talttunut, mutta vesi lainehtii vielä monin paikoin pelloilla ja teiden varsilla.

Valtatiellä kahdeksan Oravaisten kohdalla liikenne on ollut poikki koko päivän ja liikenne on jouduttu ohjaamaan kiertotietä pitkin. Tämä on aiheuttanut autoilijoille yli 60 kilometrin ylimääräistä lenkkiä.

Pelättyjä sateita ei ole tänään tullut, mutta vettä täynnä ollut Röykkäsjärvi on tulvinut päivän aikana. Kimojoen ja Vöyrijoen vedenpinnat eivät sen sijaan ole enää nousseet.

Tulvat aiheuttaneet suuria vahinkoja

Keskiviikon vastaisen yön rankkasateet aiheuttivat suuria vahinkoja Pohjanmaan rannikolla. Pahimmat tulva-alueet sijaitsevat Oravaisten Kimossa ja Vöyrin keskustassa. Ihmisiä jouduttiin evakuoimaan eilen turvaan viidestä talosta ja kaikkiaan noin 40 taloa oli veden vallassa.

Vielä tänäaamuna yhden talon asukkaat Vöyrissä jouduttiin noutamaan turvaan. Kukaan ei toistaiseksi tiedä, milloin ihmiset pääsevät palaamaan koteihinsa. Oravaisissa myös minkkejä jouduttiin kuljettamaan eilen illalla veneillä turvaan.

Kaivovesi keitettävä

Viranomaiset ovat kehottaneet tulva-alueilla asuvia ja omaa kaivovettä käyttäviä keittämään juomavetensä sairauksien varalta. Vaarana ovat kolibakteerit. Kunnallinen vesijohtoverkosto ei toistaiseksi ole kärsinyt tulvista. Vesijohtoveden suhteen ei ole annettu mitään määräyksiä tai rajoituksia.

Tulvan aiheuttamista taloudellisista vahingoista ei kenelläkään ole vielä tietoa. Veden arvioidaan laskevan pelloilta lähipäivinä. Moni talo on vielä niin täynnä vettä, että pumppauksia ei ole päästy niissä edes aloittamaan, kertoo apulaispoliisipäällikkö Matts Kronqvist Mustasaaren poliisista.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 06.08.2004)

Rankkasateiden aiheuttamille viemärien ylivuodoille ei voida mitään.

(Huomenta Suomi 05.08.2004)

Sateet aiheuttivat bakteeriryöpyn vesistöihin.

(Huomenta Suomi 05.08.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.