Mainos

Tulvavahingoista ei vielä kokonaiskuvaa

Heinäkuun lopun ja elokuun alun tulvien aiheuttamia vahinkoja ei ole vielä valtakunnallisesti kartoitettu.

Tulva

Tulva- ja satovahinkokorvaushakemusten käsittely on vielä kesken ja varsinkin Etelä-Suomen kunnissa korvaushakemusten määrän odotetaan vielä kasvavan. Ylitarkastaja Aune Kurki maa- ja metsätalousministeriön erikoistukijaostosta kertoo, että ministeriö kokoaa aikanaan kuntien vastaanottamat korvaushakemukset. Hakemusten vastaanotto on vielä kunnissa kesken. Kurki arvelee, että ministeriö voi arvioida korvausten määrää syyskuun alkupuolella.

Tulvavahinkokorvaushakemuksia on tullut esimerkiksi tulvista pahasti kärsineeltä Riihimäeltä vasta alle kymmenen, Hyvinkäältä taas ei yhtään. Toisaalta Hyvinkäällä on tehty jo parikymmentä satovahinkokorvaushakemusta, kun niitä ei ole Riihimäeltä tullut vielä lainkaan. Molempien kaupunkien hakemuksia käsittelevä Hyvinkään kunnan maaseutuasiamies Irina Lähteenmaa arvelee, että korvaushakemusten määrä kasvaa.

Vantaalta ja Helsingistä korvaushakemuksia on tullut kuusi, mutta hakemuksia käsittelevä Vantaan maataloussihteeri Anja Juhola uskoo määrän myös pääkaupunkiseudulla kasvavan.

Savosta vain vähän hakemuksia

Keski-Suomessa tulvavahingot keskittyivät Konneveden ja Hankasalmen seudulle, jossa vesimassat katkoivat heinäkuussa teitä ja vaurioittivat rakennuksia. Toimistoagrologi Matti Saarimäki Keski-Suomen TE-keskuksesta arvioi, että useimmat Keski-Suomen sadevahingot ilmeisesti pystytään käsittelemään satovahinkolain perusteella myöhemmin syksyllä.

Toimistosihteeri Eeva-Liisa Haukka Konneveden kunnasta kertoi, että Konnevedellä 12 yksityistietä on jättänyt anomuksen vesivahinkojen korvauksesta. Korvausanomusten yhteissumma on vajaat 20 000 euroa, mutta laskelmasta puuttuvat suurimmat vauriot kärsinyt Ruuskankylän yksityistie.

Vaikka Savossakin satoi rankasti, korvaushakemusten määrä on jäänyt TE-keskusten tietojen mukaan pieneksi. Esimerkiksi Pohjois-Savon TE-keskuksen tietoon oli tullut vain yksi tulvavahinkokorvaushakemus. Hämeen TE-keskuksen kartoituksen mukaan Riihimäen lisäksi tulvavahinkoilmoituksia on tullut muutamia, satovahinkoilmoituksia taas kymmeniä, eniten Forssasta ja Janakkalasta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.