Mainos

Tulvatilanne Saksassa kääntyi huonompaan suuntaan

Tilanne itäisen Saksan tulva-alueella kärjistyi keskiviikkona entisestään useiden Oderjoen suojapatojen murruttua Hohenwutzenin kylän lähistöllä. Myös Pohjois-Ruotsissa tulvista on ollut paljon harmia; eristyksissä on satoja ihmisiä.

Saksassa suojavallit ovat monin paikoin pehmenneet eivätkä kestä enää vesimassoja, jotka ovat kuormittaneet niitä jo runsaan kahden viikon ajan. - Mikään suojavalli ei ole enää turvallinen, sanoi valtiosihteeri Rainer Speer Brandenburgin osavaltion ympäristöministeriöstä. Hälytyssireenit soivat alueella ja antoivat evakuointivaroituksen arviolta tuhannelle alueen asukkaalle.

Pahimmalla tulva-alueella avustustöihin osallistui nelisentuhatta sotilasta, jotka täyttivät hiekkasäkkejä ja vahvistivat suojavalleja. Hiekkasäkkejä kuljetettiin myös helikoptereilla kaikkien kriittisimpiin kohtiin. Säätieteilijöiden mukaan lähipäivinä ei ole uusia sateita odotettavissa.

EU:n komissio myönsi keskiviikkona 84 miljoonaa Saksan markkaa (noin 250 mmk) Saksan tulvan uhrien auttamiseen. Avustus voidaan toimittaa kuitenkin vasta syyskuussa, sillä EU:n parlamentin on myös hyväksyttävä määrärahan myöntäminen. Tilanne paheni entisestään myös Puolan puolella, ja Franfurt an der Oderin naapurikaupungissa Slubicessa tulvaveden pinnan pelättiin nousevan entisestään.

Pohjois-Ruotsin tulvivat joet ovat jättäneet satoja ihmisiä eristyksiin Skellefteån ja Piteån välillä. Monet alueen joet tulvivat maanantaina yli äyräidensä rankkasateiden jälkeen. Vesimassat rikkoivat myös useita siltoja ja veivät mennessään rakennuksia.

Tilanteen arvellaan pahenevan entisestään, sillä Ruotsin ilmatieteen laitos on ennustanut lähipäiviksi lisää sateita. Tulvat ovat aiheuttaneet aineellisia vahinkoja, mutta kukaan ei ole loukkaantunut poikkeuksellisen voimakkaiden kesätulvien vuoksi.
(STT-DPA-Reuter-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.