Mainos

Tulvat vievät koteja Intiassa

Arviolta 2,5 miljoonaa ihmistä on jäänyt kodittomiksi ja yli 250 ihmisen pelätään kuolleen monsuunisateiden aiheuttamissa tulvissa Itä-Intiassa, Bangladeshissa ja Bhutanissa. Kodittomiksi jääneitä uhkaa nyt nälänhätä ja tautiepidemiat, kertoivat viranomaiset tänään.

Kansainvälinen Punainen Risti on perustanut avustusleirejä kodittomiksi jääneille ihmisille.

-Mutta mitään avustusoperaatioita ei voida kunnolla aloittaa, ennen kun tulvavedet laskevat, kertoi Punaisen Ristin alueellinen tiedottaja Patrick Fuller. Avustusleirit ovat täyttyneet kyläläisistä, jotka ovat paenneet tulvivan Brahmaputrajoen varrella sijaitsevista kodeistaan.

-Talomme huuhtoutui veteen. Nyt meillä ei ole lainkaan omaisuutta eikä rahaa rakentaa uutta taloa. Emme tiedä, minne mennä sitten, kun avustustyöntekijät ovat lähteneet, kertoi Murshida Begum, joka saapui Hajon avustusleirille perjantaina neljän siskonsa kanssa.

Bhutanissa mutavyöryjä, Bangladeshissa tulvia

Myös Himalajan vuoristossa sijaitseva Bhutanin kuningaskunta kärsii rankkasateista. Päiviä kestäneiden sateiden aiheuttamat mutavyöryt ovat jättäneet pieniä kyliä eristyksiin. Bhutanin kauppaministerin Lynpo Khando Wangchun mukaan saarroksiin jääneiden kyläläisten auttaminen on vaikeaa, sillä sää on niin huono, että avustuspaketteja ei saada pudotettua saarretuille alueille edes helikoptereilla.

Ainakin puoli miljoonaa ihmistä on jäänyt kodittomaksi Bangladeshissa, kun vuorilta valuvat vesimassat vyöryvät Intiasta jokisuistoiseen maahan. Monsuunisateiden aiheuttamat tulvat uhkaavat ihmisten lisäksi alueen uhanalaisia villieläimiä. Assamissa sijaitsevan Kazirangan kansallispuiston harvinaiset elefantit ja sarvikuonot ovat joutuneet pakenemaan alueelta, kertoivat alueen metsänhoitajat.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.